Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚJÉVI KÍVÁNSÁG

 

 

Újévi kívánság

 

Nem azt írom, hogy ne vedd személyesen, hogy ez téged ne érintsen. Írom, hogy vedd magadra, személyesen neked szól.

Akármit is elkövettél akarva vagy akaratlanul az életedben, amivel valakit megsértettél, ha helytelen tetteddel kiváltottad valaki nemtetszését, ha önvédelemből is cselekedtél, túlhágva a szeretet által diktált határt, ne késlekedj bocsánatot kérni.

Aki nem kér bocsánatot, annak nem lehet megbocsátani. Gondolj bele, hogy az logikus.

Aki nem kér bocsánatot, annak szennyezett a lelke. Akinek szennyezett a lelke, annak csak megbocsátással lehet azt megtisztítani.

Mert csak a tiszta lélek méltó az örök életre.

Mert ahol örökké élnek, ott mindenkinek tiszta a lelke.

Aki azt akarja, hogy az utolsó ítéletnél neki is meg legyen bocsátva, annak meg kell bocsátani mindenkinek, nem szabad neki neheztelni senkire, nem szabad neki haragudni senkire.

Az embernek szabad akarata van, de nem kapott jogot ítélkezni mások fölött. Az ítélkezés jogát Isten saját maga részére tartja fönn. Ismétlem, az ítélethozás jogát nem lehet elvenni Istentől, mert az csakis az övé.

Mert ahol örökké élnek, ott senki sem neheztel senkire, mivel azt Istenre hagyták.

Újévi kívánságom lényege, hogy értsd meg a megbocsátás szükségességét.

Csak az tud megbocsátani, aki tud szeretni. Aki tud szeretni az fog tudni örökké élni. Ahol örökké élnek, ott mindenki örökké szeret. Vagy talán ez nem logikus ott, ahol a szeretet diktál mindent?

Az ítélkezés oly nagy teher, amilyet az ember el sem bír – nagyon nagy teher. Aki ítélkezik, sok bajt, szenvedést vonz magára, annak nehéz az élete a teherhordás miatt. Ha tökéletesen le akarod dobni a terhet magadról, tegyél bűnbánatot Isten előtt. A helyes bűnbánat a gyónás szentsége.

Akármikor ér el földi utadnak az utolsó perce, találj annyi időt, hogy kimondhasd az utolsó szót „irgalmazz”. Akinek nem irgalmaznak, annak irgalmatlan a vége.

Újévi kívánságom lényege, hogy mindezt értsd meg.

Írtam neked mindezt szeretettel, a jókívánság erejével.

x